Πρόσκληση προς τους Μαθητές & τους Γονείς

του Φροντιστηρίου ΑΝΟΔΟΣ στο Σιδηρόκαστρο

 

Αγαπητοί Γονείς και Μαθητές,

Οι θεμελιώδεις αλλαγές στο εκπαιδευτικό σύστημα και στις Πανελλήνιες Εξετάσεις, που πραγματοποιήθηκαν τη φετινή χρονιά, δημιουργούν έντονους προβληματισμούς στην εκπαιδευτική κοινότητα καθώς και στους γονείς και στους μαθητές. Ως πρώτιστο μέλημα και βαρύνουσα ευθύνη του φροντιστηρίου μας πέρα από το διδακτικό μας έργο καλούμαστε να συνδράμουμε και στις αυξημένες ανάγκες σας για πλήρη ενημέρωση αναφορικά με το Νέο Λύκειο αλλά και γενικότερα σε θέματα επαγγελματικού προσανατολισμού και επιλογής σπουδών. Για το λόγο αυτό, προχωρήσαμε στη συνεργασία με την κορυφαία, στο πεδίο του επαγγελματικού προσανατολισμού, επιστημονική ομάδα του εκπαιδευτικού ομίλου EMPLOY.

Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας, αποφασίσαμε την υλοποίηση μιας διάλεξης Επαγγελματικού Προσανατολισμού με προσκεκλημένο ομιλητή τον υποψήφιο Διδάκτορα Α.Π.Θ. και συγγραφέα της σειράς οδηγών Σπουδών ΕΠΙΛΕΓΩ ΣΠΟΥΔΕΣ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ, κ. Κωνσταντίνο Κότιο.

Ο σύμβουλος σταδιοδρομίας της εταιρείας EMPLOY θα ενημερώσει τους μαθητές και τους γονείς τους για όλα τα στοιχεία που αφορούν στην εισαγωγή στα Πανεπιστήμια και τα Τ.Ε.Ι. αλλά και γενικότερα τις σπουδές και τα επαγγέλματα. Παράλληλα, θα αναλύσει όλα εκείνα τα σημεία που θα πρέπει να γνωρίζει τόσο ο μαθητής της Α΄- Β’ τάξης όσο και ο υποψήφιος της Γ΄ Λυκείου και θα αναφερθεί σε πλήθος θεμάτων σχετικά με:

  • Αναλυτική περιγραφή όλων των τμημάτων και των προοπτικών των αποφοίτων τους
  • Πλήρη ανάλυση Στρατιωτικών σχολών, Αστυνομικής Ακαδημίας και Εμπορικού Ναυτικού
  • Πλήρη ανάλυση του Νέου Λυκείου και της επιλογής επιστημονικού πεδίου
  • Η νέα κατανομή των τμημάτων σύμφωνα με το νέο σύστημα.
  • Νέες έρευνες για τους αποφοίτους των τμημάτων και την αγορά εργασίας
  • Νέες εγκυκλίους πανελληνίων εξετάσεων (μετεγγραφές, αθλητές, σοβαρές παθήσεις, κτλ)
  • Το δεύτερο μηχανογραφικό για τα πανεπιστήμια της Κύπρου

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης θα παρουσιαστούν διαδραστικά και συνεντεύξεις επαγγελματιών με χρήσιμες συμβουλές για την αγορά εργασίας.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη στις 18 Ιουνίου 2015 στο Cafe-Bar Central (Ψαρράς) και η ώρα προσέλευσης είναι στις 19.00 μ.μ.

Θεωρούμε πως η παρουσία σας σε μια τέτοια ομιλία κρίνεται απαραίτητη και θα περιμένουμε με χαρά να σας υποδεχτούμε.

Με εκτίμηση,

Η Διεύθυνση του Φροντιστηρίου ΑΝΟΔΟΣ

ΤΣΑΚΙΡΙΔΗΣ Η.-ΚΑΡΑΒΑΣΙΛΗ Β.

 

Εδώ μπορείτε να δείτε την αφίσα της ημερίδας:

anodos_imerida